З 1 вересня 2020 року заклади освіти працюватимуть у звичайному режимі.
Особливості – діяльність закладів освіти здійснюватиметься з дотриманням правил гігієни, використанням засобів індивідуального захисту та уникненням масових скупчень осіб.
У заклад допускаються:
- Персонал закладу за умови використання засобів індивідуального захисту та після проведення термометрії.
- Здобувачі освіти тільки за наявності захисної маски або респіратора.
На вході до всіх приміщень закладу обов’язкова обробка рук антисептичними засобами.
Не допускаються:
- Працівники із ознаками гострого респіраторного захворювання або підвищеною температурою тіла понад 37.2 С.
- Здобувачі освіти при наявності симптомів респіраторної хвороби.
- Батьки або супроводжуючі особи, крім тих, які супроводжують осіб з інвалідністю.
Особливості організації освітнього процесу:
- Щоденне опитування учасників освітнього процесу щодо їх самопочуття. У разі виявлення симптомів – ізоляція в окреме приміщення.
- Забезпечення використання запасних виходів.
- Максимальне зменшення пересування дітей перервами та між кабінетами, пересування по школі тільки в масці, на уроці – без маски.
- Визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних класів та груп.
- Проведення уроків на свіжому повітрі, організація «зелених класів».
- Провітрювання класів після кожного навчального заняття впродовж не менше 10 хвилин.
- Організація індивідуального або дистанційного навчання для учнів, яким не рекомендовано перебування в закладах освіти за станом здоров’я (наприклад, педагогічний патронаж, екстернатна, сімейна (домашня) форми здобуття освіти).
- Утримання від масових заходів, зокрема на 1 вересня.
- Створення безпечних умов у закладі (наявність антисептиків, рідкого мила, паперових серветок тощо).
- Проведення очищення і дезінфекції поверхонь у кінці робочого дня.
Особливості організації харчування здобувачів освіти
- Забезпечення відстані між столами у їдальні не менше 1,5 м
- Розміщення за столом не більше 4-х осіб
- Заборона організації мультипрофільного харчування за типом «шведського столу» та шляхом самообслуговування на період карантину
- Забезпечення всіх працівників харчоблоку засобами індивідуального захисту
- Забезпечення постійних умов для дотриманням працівниками харчоблоку правил особистої гігієни
- Проведення зустрічей з головами батьківських комітетів з метою погодження форми організації харчування учнів 1- 4 класів в період карантину