Рекомендації щодо початку нового навчального року в закладах загальної середньої освіти Сумської міської об’єднаної територіальної громади

З 1 вересня 2020 року заклади освіти працюватимуть у звичайному режимі.

Особливості  – діяльність закладів освіти здійснюватиметься з дотриманням правил гігієни, використанням засобів індивідуального захисту та уникненням масових скупчень осіб.

У заклад допускаються:

  • Персонал закладу за умови використання засобів індивідуального захисту та після проведення термометрії.
  • Здобувачі освіти тільки за наявності захисної маски або респіратора.

На вході до всіх приміщень закладу обов’язкова обробка рук антисептичними засобами.

Не допускаються:

  • Працівники із ознаками гострого респіраторного захворювання або підвищеною температурою тіла понад 37.2 С.
  • Здобувачі освіти при наявності симптомів респіраторної хвороби.
  • Батьки або супроводжуючі особи, крім тих, які супроводжують осіб з інвалідністю.

Особливості організації освітнього процесу:

  • Щоденне опитування учасників освітнього процесу щодо їх самопочуття. У разі виявлення симптомів – ізоляція в окреме приміщення.
  • Забезпечення використання запасних виходів.
  • Максимальне зменшення пересування дітей перервами та між кабінетами, пересування по школі тільки в масці, на уроці –  без маски.
  • Визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних класів та груп.
  • Проведення уроків на свіжому повітрі, організація «зелених класів».
  • Провітрювання класів після кожного навчального заняття впродовж не менше 10 хвилин.
  • Організація індивідуального або дистанційного навчання для учнів, яким не рекомендовано перебування в закладах освіти за станом здоров’я (наприклад, педагогічний патронаж, екстернатна, сімейна (домашня) форми здобуття освіти).
  • Утримання від масових заходів, зокрема на 1 вересня.
  • Створення безпечних умов у закладі (наявність антисептиків, рідкого мила, паперових серветок тощо).
  • Проведення очищення і дезінфекції поверхонь у кінці робочого дня.

 

 

 

 

 

 

 

Особливості організації харчування здобувачів освіти

 

  • Забезпечення відстані між столами у їдальні не менше 1,5 м
  • Розміщення за столом не більше 4-х осіб
  • Заборона організації мультипрофільного харчування за типом «шведського столу» та шляхом самообслуговування на період карантину
  • Забезпечення всіх працівників харчоблоку засобами індивідуального захисту
  • Забезпечення постійних умов для дотриманням працівниками харчоблоку правил особистої гігієни
  • Проведення зустрічей з головами батьківських комітетів з метою погодження форми організації харчування учнів 1- 4 класів в період карантину